Μερικά μαθήματα απο το χάος που εχει δημιουργήσει ο εμπολα στη Σιερα Λεονε, Λιβερια και Γουινεα:
1. Η αποθήκευση μεγάλης ποσότητας φαγητού και νερού για όλη την οικογένεια. Στις αφρικανικές χώρες που ισχύει η καραντίνα, διακόπτεται η μεταφορά και η χορήγηση όλων των προϊόντων διατροφής και φαρμάκων των κατοίκων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινά η πείνα.
2. Για την μεταφορά τροφίμων οι μεταφορικές εταιρείες χρειάζονται την ελεύθερη διέλευση απο μέρος σε μέρος. Την στιγμή που θα ισχύσει η καραντίνα σε ενα κράτος, αυτόματα δημιούργητε η έλλειψη τροφίμων.
3. Όταν βρίσκεσαι σε ζώνη καραντινας δεν μπορεις να διαφυγεις, είτε είσαι υγιείς είτε οχι. Οποίος προσπαθήσει να διαφύγει απο τις ζώνες ασφαλείας, κινδυνεύει να πυροβοληθεί απο τον στρατό. Και οι υγιείς πολίτες θα αναγκαστούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα να ζουν σε αποκομμένες περιοχές υπό την επίβλεψη του στρατού (ίσως πολυεθνικών στρατιωτικών δυνάμεων για τις χώρες της ΕΕ).
4. Σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις η διανομή των τροφίμων βρισκεται στα χέρια του κράτους. Κανένα κράτος δεν ήταν στο παρελθόν είς θεση να φροντίσει για την σωστή διανομή των τροφίμων. Οι πολίτες στις ζώνες καραντινας θα αντιμετωπίζουν μεγάλη έλλειψη τροφίμων. Οι θεσμοί που γνώριζε μια κοινωνία και όπου υπήρχε μια σχετική ελευθερία θα πάψουν να ισχύουν.
5. Η ανακοίνωση των ζωνών καραντινας γίνονται πάντα ξαφνικά. Έτσι οι πολίτες δεν μπορούν ποτε να διαφυγουν απο το στρατό που εμποδίζει τους πολίτες να μεταβούν στις περιοχές που θεωρουν καλύτερες για την προστασία των οικογενειών τους.
6. Όσοι μείνουν στις πόλεις και δεν μπορέσουν να φύγουν για την επαρχία έχουν μεγάλες πιθανότητες να εμβολιαστούν απο το κράτος-προστάτη. Τα κοκτέιλ χημικών απο τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες θα εφαρμοστούν στις ομάδες των πολιτών. Θα εχουν τσάμπα πειραματόζωα μες τη φάρμα που θα εμβολιαστούν οπότε θα θελήσει η νέα τάξη.
Ίσως αυτά που διαβάζεται σας φαίνονται λίγο παρα τραβηγμένα...σενάρια απίστευτα που τα προβάλουν μόνο οι χολυγουτιανες αηδίες...για σκεφτείτε όμως σε ποια Πραγματικότητα ζουν οι αφρικανικού λαοί στις μερες μας;